Benny Aros

Erfaring
med stort
set alle
medier

Til
CV >>>

Min første skrivemaskine

Gedigen,
robust
og pålidelig

Til
journalistik >>>

Grafik af Havsteen-Mikkelsen

Nærkontakt
med
kunsten


Til
kunst >>>

Programmer om tro

Tro og
kirke
er blevet
forsidestof

Til
troen >>>

Tilbage til forsiden >>>

Mine forskellige arbejdssteder


Min
baggrund
Et såkaldt CV kan skrives på mange måder. Her er det illustreret ved hjælp af et par løsrevne lapper papir. Den 'røde' i bunden er fra den hedengangne Århus-avis Demokraten. Her fik jeg min første rigtige ansættelse efter elevtiden, og med den som afsæt kom jeg til Danmarks Radio, hvor jeg var med til at bygge regionalradioen op.

Øverst er placeret en stump brevpapir fra Danmarks Kirkelige Mediecenter. Det blev min karrieres vigtigste opgave gennem 15 år at opbygge dette center, der i dag har en solid plads i det danske kirkeliv.
Den midterste lap er fra Grønlands Radio. Jeg var der i to år, da Grønland fik hjemmestyre. En uforglemmelig opgave for mig og min familie i et problemfyldt men storslået land.

Endelig har jeg taget vores runde logo fra Galleri Helios - skåret i linoleum af billedkunstneren Per Kramer - med i collagen. Det var en række travle år med gode minder i en svær branche.

Men et CV skal traditionelt også omfatte et par oplysninger og tal:
Hele mit voksenliv har jeg været beskæftiget med kommunikation og ledelse under forskellige former. Jeg forlod Danmarks Kirkelige Mediecenter som 60-årig i forbindelse med et planlagt generationsskifte og tog umiddelbart efter til Samsø for at få genopfrisket basale journalistiske færdigheder. Det lykkedes.
I dag er jeg pensionist. Men det forhindrer mig ikke i at vøre i fuld sving med opgaver på free-lance basis.

2004-2005 Journalist ved Radio/TV Samsø. Produktion og studie-afvikling af programmer til både radio og TV.

1988-2004 Leder/direktør for Danmarks Kirkelige Mediecenter, herunder deltagelse i produktion til TV og video samt udvikling af kirkeligt undervisningsmateriale. Bl.a. kan nævnes undervisningserien Abrahams Hus om islam, jødedom og kristendom. Denne virksomhed har givet en særlig indsigt i kirkelige og trosmæssige forhold, hvortil kommer at jeg i nogle år har studeret teologi ved Århus Universitet. Jobbet har desuden givet erfaring i projektstyring, fund-raising og arbejde med 'græsrødder'.

1973-1988 Medarbejder ved Danmarks Radio. Tilrettelæggelse og produktion af overvejende nyheds- og aktualitetsudsendelser. En periode programchef for Østjyllands Radio, desuden udlånt i to år til Grønlands Radio i forbindelse med indførelsen af hjemmestyret.

1967-1973 Journalist/redaktionssekretær ved Demokraten i Århus.

1963-1966 Elevuddannelse ved Sjællands-Posten Aktuelt i Vordingborg med indlagte perioder ved Danmarks Journalisthøjskole.
                                                                                    Tilbage til forsiden >>>


Benny Aros

Vestervang 8, 3.

8000 Århus C


tlf. 8627 3548

Mobil 2870 4048e-mail til:
Benny Aros


www.bennyaros.dk

2008